התאוששות מאסון – כל המידע על חזרה לשגרה

התאוששות מאסון היא תהליך של החזרת ארגון למצבו שלפני האסון. על מנת להשיג זאת, ארגונים זקוקים לתכנית המתארת את הצעדים שיש לנקוט על מנת להתאושש. שלבים אלו מחולקים בדרך כלל לשלושה שלבים: הכנה, תגובה והתאוששות.

שלב ההכנה הוא המקום בו הארגון צריך להחליט מה צריך לעשות כדי שיתאוששו ולאילו משאבים הם יזדקקו. שלב התגובה הוא המקום בו הארגון צריך להגיב במהירות וביעילות על מנת שלא יפסיד יותר מדי זמן או כסף בזמן התאוששות מאסון. השלב האחרון הוא תהליך ההתאוששות הכולל חזרה לפעולה בהקדם האפשרי עם כל המשאבים הדרושים לעסק שלהם.

התאוששות מאסון היא תהליך החזרה לשגרה לאחר אסון. זה ידוע גם בשם תכנון התאוששות מאסון וניתן לעשות אותו בכמה דרכים.

התאוששות מאסון היא תהליך של שחזור שירותים ותשתיות לרמתם שלפני האסון.

שתי הקטגוריות העיקריות של התאוששות מאסון הן המשכיות עסקית ושחזור מרכזי נתונים. המשכיות עסקית מתייחסת לאמצעים שננקטים על ידי ארגון כדי להבטיח את המשך פעילותו במהלך אירוע אסון. שחזור מרכז נתונים מתייחס לאמצעים הננקטים במרכז הנתונים של החברה על מנת לשחזר את המערכות והשירותים שלה לאחר אירוע אסון.

להלן כמה מהדרכים שבהן תוכל להתאושש לאחר תקרית:

1) שחזור מגיבוי: לרוב משתמשים בשיטה זו כאשר יש אסון שגורם לאובדן נתונים. זה כולל שחזור מגיבוי, שכולל בדרך כלל את כל הקבצים שנוצרו ב-30 הימים האחרונים. תהליך זה יכול להימשך עד 10 שעות בהתאם לכמות הנתונים המשוחזרת.

2) שחזור מתמונת מצב: תמונת מצב נוצרת כאשר מערכת קבצים או דיסק שלם מועתקים ולאחר מכן משתנים למטרות שחזור. הוא מאפשר שחזור מהיר, אך אינו משחזר את כל הקבצים והתיקיות כולל אלה שנמחקו או שונו מאז יצירת תמונת המצב.

3) שחזור מתמונה: תמונה מורכבת רק ממה שנשמר בכונן הקשיח שלך בנקודת זמן מסוימת – בדרך כלל, רק שינויים אחרונים או אפילו רק שינויים בתוך יום אחד לפני אסון

לקבלת ייעוץ מהמומחים של EXSITU >>>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

כתוב/כתבי תגובה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך