בעידן של היום בו הוואטסאפ הפרטי והעסקי נכנס יותר ויותר לחיינו, בו הרשתות החברתיות שולטות הן במגזר הפרטי והן במגזר העסקי, האם יש עדיין מקום ורלוונטיות להודעות ה-SMS?
בכל זאת מדובר בטכנולוגיה ישנה יותר, פשוטה יותר, טקסט פשוט ללא עיצוב, פחות ויזואלי.
האם ניתן להסתדר בעולם העסקי והשיווק בלי הודעות SMS?
מסתבר שהודעות הסמס בעלות אופי ומסר שיווקי עדיין רלוונטיות גם היום!
להיפך, נראה כי גם בשנת 2023 צפויה עליה בשימוש במערכות הדיוור והסמס לצורך שליחת הודעות סמס שיווקיות ע”י חברות וארגונים. עפ”י סקרים שנערכו מדובר בכלי שיווקי מוביל בקרב משווקים רבים בכל העולם וגם שם צפוי גידול משמעותי בשימוש בכלי זה בשנת 2023.
נמצא כי גם הנמענים, שהם הלקוחות, מעדיפים לקבל הודעות סמס כחלק מתהליך השיווק הישיר.
אז החלטנו לעשות סדר ולבחון את הערוצים השונים לקמפיין סמס:
1. סמס לצורך קשר רציף עם הלקוח – כולל בין היתר הודעות על קבלת הזמנה, מוצרים, משלוח. כמו גם תזכורות לפגישה, כנס וכו’ ועד לקבלת משוב, קיום סקר וכדו’. כאשר העקרון שמנחה את כל הנ”ל הינו זמן תגובה 0, תגובה מהירה ומיידית.
2. סמס לצורך שיווק וקידום מכירות – כולל בין היתר הודעות של הטבות, הנחות, מכירות וכדו’. כל הנ”ל מקדם את המכירות, ומגדיל את מעגל הלקוחות באופן מהיר, יעיל וזול יותר מכל ערוצי השיווק הקיימים בשוק. בסמס שיווקי ניתן לשלוח קישור לדף נחיתה, שהוא יכול להוות סוג של פרסום מיידי (כמו פלאייר פרסומי) וגם יכול להוות מיני אתר ובו יכול הלקוח שמקבל את הקישור אליו לבצע רכישות ו/או פעולות שונות כמו גם להירשם וליצור קשר.
3. סמס לצורך אימות – בעידן של היום יש צורך בתהליך אימות כפול לכל כניסה למערכות בהן נדרשת הגנה על פרטיות המידע של המשתמש. הרגולוציה של האימות הכפול מתייחסת היום להמון תחומים במשק, כמו: קופות חולים, בנקים, חברות אשראי ועוד. בתהליך האימות הכפול נדרש המשתמש להזין את שם המשתמש והסיסמא, וכן קוד נוסף שנשלח לו בהודעות סמס למספר הנייד שלו. ללא האימות הכפול עם שליחת קוד ע”י הודעת SMS לא ניתן היום להיכנס למערכות המוזכרות לעיל.
תהליך זה של אימות כבר התרחב לעוד ועוד תחומים נוספים, כמו – מערכות דיוור והפצת SMS.
לסיכום – אין כלל שאלה לגבי הרלוונטיות של הודעות ה-SMS בימינו בכלל ובשנת 2023 שהתחילה בפרט. הודעות ה-SMS עומדות להישאר איתנו עוד הרבה זמן…