הורים מתמודדים היום עם שאלות ובעיות, אשר בעבר לא רק שהם לא נאלצו להתמודד איתן, אלא בכלל הן לא היו באזור, לא היו קיימות, דברים שההורים לא חלמו בכלל להתעסק בהם.
אחת השאלות, הבעיות, שהורים נאלצים להתמודד איתן היא, מה עושים אם הילד רוצה להתקין אפליקציות מסוימות בטלפון, איך אנחנו יודעים שזה בטוח. כפי שאפשר להבין, בעבר הורים לא התמודדו עם השאלה הזאת כי לא היו מכשירי סלולר וילדים לא נדרשו לכך, מצד שני, היום כמעט כל ילד מחזיק מכשיר סלולר או משחק עם הסלולר של ההורים שלו. מה קורה אם הוא רוצה להתקין אפליקציה מסוימת, איך אנחנו יכולים לדעת שהיא אכן בטוחה, שהיא אכן טובה?
ובכן, יש כמה מאפייני בדיקת חדירה לאפליקציות שיעזרו לנו לדעת האם מדובר באפליקציה בטוחה, וכאן אנחנו צריכים לציין, שהכוונה היא לשני היבטים של בטיחות, ראשית, שמדובר באפליקציה שמתאימה לילד, שנית, שמדובר באפליקציה בטוחה מבחינת כל מה שקשור לאבטחת מידע. לגבי ההיבט הראשון, הרי שההורה צריך להכיר את האפליקציה ומה היא עושה, בשביל להחליט האם זה מתאים לילד שלו או לא.
לגבי ההיבט השני, הרי שכל אפליקציה שאנחנו מורידים, אפשר לראות ברישומים שלה בחנות האפליקציות, מי המפתח, האם מדובר באפליקציה מקורית (למשל, אנחנו יכולים לראות הרבה פעמים לצד אפליקציות מקוריות, גם אפליקציות חיקוי, של מפתחים שהכניסו אליה אלמנטים משלהם), האם מדובר באפליקציה שמסוכן להתקין אותה או לא.
צריך לומר, שמעבר לכך, הרי שיש כלים, תוכנות אשר ניתן להרכיב על המכשיר והן ידעו לזהות האם מדובר באפליקציות מוכרות או לא, אפליקציות שמותר לעבוד איתן או לא. אם מדובר באפליקציה בעייתית, הרי שאותן תוכנות אפילו יחסמו את האפשרות להתקין אותן.
בכל מקרה הנוגע אל פיתוח מאובטחת, נכון מצד ההורים גם לקרוא על האפליקציה, לקרוא תגובות של משתמשים אחרים, וכן לראות האם מדובר בסוג אפליקציה שלוקחת מידע אישי דרך רשתות חברתיות ומשתמשת בהם. מדובר בתופעה מוכרת שהרבה מאוד אפליקציות עושות לצרכים שונים והרשתות החברתיות מתירות להן לנהוג כך.