4 טעויות נפוצות בתהליך השמת עובדים

טעויות נפוצות בהשמת עובדים

אם אתם בעלי משרדים, ראשי ארגונים מנהלים או שיש לכם עסק קטן – אתם בוודאי שמים לב כי בכל הנוגע להשמת עובדים: אתם לא תמיד מצליחים לשכור את העובדים הנכונים, כמו גם שישנם מקרים בהם עובד חדש מגיע לארגון ולאחר כמה ימים אנו ממשיך בעבודתו – מה שיוצר הפסד של זמן ומשאבים.

בשל כך חשוב שתדעו כי ייתכן שיש כמה טעויות שאתם מבצעים בתהליכי השמת העובדים אבל מה עלולות להיות הטעויות האלה? הנה 4 טעיות נפוצות בתהליך השמת עובדים:

פרסום לא נכון – כאשר אתם מפרסמים את המשרה בלוחות המודעות, חשוב לשים לב כי אתם מפרסמים את המודעה בלוח הנכון. כיום ישנם שלל לוחות דרושים שבהם יש מגוון רחב של משרות, אך ישנם גם כאלה הממוקדים יותר כמו לוחות דרושים המתאימים לאימהות, לוחות דרושים עובדים בתחום ההייטק, לוחות לחיפוש בעודה בתחום הפרסום ועוד. מקדו את הבחירה שלכם בלוח הנכון ותוכלו להגיע אל עובדים מקצועיים יותר.

העדר מיקוד – בזמן פרסום מודעת דרושים ייתכן כי אתם לא מתמקדים בצורה טובה בעובדים שאתם צריכים, ולא מבצעים מיקוד בנוגע לדרישות שלכם. בשל כך חשוב לבחור לוח דרושים שבו ניתן לבצע מיקוד בכל הנוגע לאזור בו העובד צריך לגור, כמו גם שכר שאתם יכולים להציע, ניסיון העובד ועוד.

שכירת עובד ללא ראיון עבודה – רבים המנהלים אשר בשל בשל לחץ והעדר זמן או כוח אדם אינם מקיימים ראיון עבודה אישי עם העובד, ובכך לא מצליחים לדעת האם העובד באמת מתאים למשרה שהארגון או העסק מתאים לו, לכן חשוב למרות הלחץ הרב, לבצע גם סינון שלכם בשכירת העובדים ולסמוך על האינטואיציות שלכם בזמן השמת עובדים.

העדר פרטים על המתמודד – עוד חשוב בזמן הסינון הראשוני לקבל כמה שיותר פרטים על מחפש העבודה. בלוחות דרושים טובים ניתן לבקש מכתב מקדים בתוספת לקורות החיים שנשלחים אליכם. עוד אפשר לבקש תיק עבודות במידה ומדובר במקצוע יצירתי כמו גם שאפשר לבצע שיחת טלפון וראיון טלפוני לפני הפגישה גם שתוכלו לתאם ציפיות עם העובד וגם כדי לוודא שהוא באמת מתאים לסוג העבודה ולמשרה שאתם מציעים. בכך תוכלו לבצע סינון מיקודם והשמת עובדים בצורה נכונה.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

כתוב/כתבי תגובה

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך